Belföld

Öt ember menekült meg a biztos fagyhaláltól

Tíz embert helyeztek biztonságba a rendőrök egy nap alatt, közülük öt a fagyban öntudatlanul feküdt az utcán. Ugyancsak öt embert pedig az utcáról, lépcsőházból és fűtetlen lakásból szállítottak meleg helyre - közölte a Fehérvár24-el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Redőr-főkapitányság szóvivője.

Szerdán hajnalban a fehérvári Jancsár utca – Bakony utca kereszteződésében lettek figyelmesek a rendőrök egy úttesten fekvő férfire. A 35 éves fehérvári férfi erősen ittas, magatehetetlen állapotban volt, ezért a járőrök mentővel kórházba szállíttatták.

Járdán fekve találtak rá szerdán kora délután a fehérvári járőrök egy 48 éves nádasdladányi asszonyra Székesfehérváron, a Horvát István utca – Deák Ferenc utca kereszteződésében. Az asszony a havas járdán megcsúszott és elesett, azért nem tudott felkelni, mert fájt a lába. A rendőrök mentőt hívtak hozzá. A nőt kórházba szállították.

Alcsútdobozon a polgármesteri hivatal kerítésének peremén egy hajléktalan férfi ült. Kiderült, hogy rossz anyagi körülmények között él, otthonát nem tudja fűteni. Először az Alcsútdobozi Sportcsarnokba kísérték a rendőrök, de végül átszállították a fehérvári hajléktalanszállóra.

Móron a Wekerle utcában ugyancsak a járdán feküdt egy ember. A férfi ittas volt, ezért a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították. 

Martonvásáron a Budai utcában egy idős hajléktalan férfi ittasan elesett, és nem tudott felkelni a földről. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik a velencei orvosi ügyeletre szállították. Mivel állapota orvosi ellátást nem igényelt, ezért a fehérvári hajléktalanszállóra vitték.

Siófokra utaztattak a rendőrök este egy mezőkomáromi 66 éves férfit, aki ittasan Enyingen járta az utcákat. A járőrök megtudták tőle, hogy lekéste a buszát, és hazafelé gyalogol. Az egyedül élő férfit – az időjárásra tekintettel -Siófokon élő lányához szállították.

Este a fehérvári Gém dűlőből, fűtetlen házukból egy 54 éves férfit és egy 56 éves asszonyt szállítottak a járőrök a fehérvári kríziskezelőbe.

Ugyancsak fűtetlen házból vittek meleg helyre Ercsiben, a Mártírok útjáról három férfit este a rendőrök. A 45, 50, 54 éves férfiak  a helyi egészségházban melegben töltötték az éjszakát. 

Egy ittas, magatehetetlen állapotban lévő 65 éves férfi Fehérváron a Mancz János utcában, egy társasház lépcsőházában feküdt, késő este. Kiderült, hogy abban a házban lakik, így a rendőrök a lakásába kísérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik