Belföld

Pert indít a Bors c. napilap ellen a Videoton FC

A fehérvári klub cáfolja, hogy a Videoton fizet a legtöbbet a futballistáinak, ahogy azt a lap írta.

A székesfehérvári klub a honlapján többek között azt közölte az összeállításra reagálva, hogy az abban foglaltak, a labdarúgóikra vonatkozó összegek, “köszönőviszonyban sincsenek” a tényekkel, a játékosok tényleges fizetése közel sem egyezik a napilap által feltüntetett összegekkel. A honlap hangsúlyozza, hogy az újság a cikkében “a közvéleményt is megtévesztve”, a klub megkérdezése nélkül “tényként közöl valótlanságokat”.

“A cikk a hamis adatokból téves, félrevezető következtetéseket vont le, mellyel megsértette többek között a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól 2010. évi CIV. törvény 13. §-ban foglalt tényszerű, tárgyilagos és kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét. A cikkben szereplő valótlanságok felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoznak klubunknak és játékosainknak. Felháborítónak tartjuk, hogy a napilap mindenféle következmények nélkül írhat inkorrekt cikkeket, felelőtlenül visszaélve a rendelkezésére álló eszközökkel. A Videoton FC a Bors napilappal szemben megteszi a jogi lépéseket” – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a székesfehérvári klub “a jövőben is minden esetben jogi utat kíván igénybe venni annak érdekében, hogy a magyar újságírásból száműzze ezt az álláspontja szerint felelőtlen és károkozó magatartást”.

A vidi.hu oldalon az is olvasható, hogy a Videoton FC-nél a játékosok teljesítményét veszik alapul a bérek megállapításánál.

A Bors kedden többek között azt írta, hogy a Videoton fizet a legtöbbet a futballistáinak a hazai élvonal klubjai közül. Az újság információi szerint a székesfehérvári alakulat legjobban kereső játékosa a Budapest Honvédtól télen igazolt Torghelle Sándor, aki 25 ezer eurót, azaz 7,3 millió forintot vihet haza havonta, de a legkisebb fizetés is 1,5 millió forint az együttesnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik