Belföld

Mikor jön és hova visz a busz?

Késik, nem jön vagy más jön helyette. Az elmúlt napokban sokan szembesültek a Kisalföld Volánnál február 6-án életbe lépett változásokkal, amely a buszjáratok vonalát és idejét is érintette.

Február 6-tól új menetrend lépett életbe a győri buszközlekedésben. A reform oka egy gyorsabb, kiszámíthatóbb közlekedés kialakítása volt, ez az utasok szerint hellyel-közzel sikerült csak. A legtöbb vonalon eltérő csúcsidei és csúcsidőn kívüli menetidő került bevezetésre, emiatt néhány perccel változtak az indulási időpontok. Ugyanakkor vannak olyan vonalak, amelyek összeolvadtak, egyes autóbuszok pedig, eddig általuk érintetlen várókban is megállnak, míg akadnak olyan járatok is amelyek csatlakoztak egymáshoz. Az új szabályozást kétség kívül szokniuk kell a Győrben közlekedőknek, de aki már kipróbálta a menetrendet az nem minden esetben elégedett.

N. Dzsenifer azt mondja ő csalódott az új rendszerben, és tart is tőle. Volt már olyan eset is, hogy inkább nem szállt fel az adott buszra, nehogy az rossz helyre szállítsa. „Eddig is késtek a buszok, pláne a hó miatt, de most reggelente még többet időzünk a megállókban. Ráadásul 7 óra előtt kevesebb busz jön mint eddig, így egy jóval előbbi járatot kell elcsípnem, hogy beérjek az iskolába” – mérgelődik a középiskolás Dzseni, aki hozzátette, hogy a totemoszlopok sem tökéletesek, van, hogy lefagy a berendezés és órákon keresztül ugyan azt az információt hirdeti.

Persze korai még pálcát törni a társaság felett, hiszen alig néhány napja közlekednek az új rendszer szerint, a jelzéssel ellátott gépek. Természetesen van, aki elégedett a menetrenddel, de abban mindenki egyetért, hogy szokni kell a kialakult helyzetet.

Az utazók ide kattintva tájékozódhatnak a konkrét változásokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik