Belföld

Utcára vonulnak a BKV-s szakszervezetek

Demonstrációt hirdettek mára a BKV szakszervezeti szövetségei a cég Akácfa utcai székháza elé, tiltakozásul a dolgozókat érintő megszorítások ellen.

A Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) azért tart közös demonstrációt, mert úgy látják, a BKV vezetői semmibe veszik a dolgozókat, nem folytatnak érdemi tárgyalásokat a kollektív szerződésről, és a bértárgyalások sem komolyak.

Nemes Gábor, a KEKSZ alelnöke korábban azt mondta, követelik, hogy tartsák meg az eddigi kollektív szerződésben (ksz) foglalt juttatásokat, hosszabbítsák meg a ksz érvényét június 1-jéig, a BKV vonja vissza a szerintük törvénytelen és indokolatlan intézkedéseit, azonnal engedélyezzék az alkatrészek beszerzését, dolgozzák ki a BKV középtávú finanszírozási modelljét, és hozzák nyilvánosságra a buszüzemeltetési modell gazdaságossági számításait.

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke a demonstrációt bejelentő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, “minősíthetetlen”, hogy a kormány és a főváros folyamatosan a csőd szélén tartja a BKV-t. Közölte, ez azzal is jár, hogy az utasok egyre rosszabb szolgáltatást kapnak, mert bár a dolgozók mindent megtesznek, csodákra ők sem képesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik