Belföld

Szálló szörnyeteg: meddig esik még?

Hétfő óta folyamatosan szakad a hó, kedden kora reggel 2-3 centiméter friss csapadék hullott. Az utakat takarítják, a sofőrök viszont nem sokat érzékelnek ebből.

Csúszós utak, hófúvások, bosszankodó autósok. A megyeszékhelyen és környékén most így áll a téli helyzet, annak ellenére, hogy a megyei közútkezelő munkatársai 17 géppel végzik a síkosságmentesítést. A legnagyobb intenzitású havazás Győrben és Fertőszentmiklóson volt, de a fehér kristályok mindent beborítottak térségünkben.

Győrben a Győr-Szol Zrt. további 19 géppel és 30 alkalmazottal takarítja az utakat, járdákat és köztereket, az intenzív havazás miatt viszont ebből vajmi keveset érzékelhetnek a közlekedők. A szolgáltató közleménye szerint a hidakon, felüljárókon is állandó a munkavégzés, és a síkosságmentesítést addig nem hagyják abba, míg azt az időjárás igényli. A városi forgalomban araszolók elmondása szerint ritkán látnak hótolókat az utcákon, és a havas úton lényegesen lassabban tudnak haladni a négykerekűek. „Reggel óta úton vagyok, és őszintén szólva, még egyszer sem találkoztam hótolóval a városban. Hihetetlen, hogy mindenki azt harsogta, hogy bizony felkészültünk az égi áldásra, ennek ellenére, ameddig a szem ellát, ott hó borítja az utakat” – panaszkodott a Győr24-nek egy rutinos sofőr.

Persze a kitartó szitálás nehezíti a munkákat, hiszen az eltakarított aszfaltot gombamód ellepi a frissen lehullott hó.

Egyre több a koccanás

Hétfő óta 17 koccanásos balesethez és árokba csúszott autóhoz riasztották a rendőrséget és a katasztrófavédőket. Emellett a 83-as úton a kajárpéci elágazásnál, valamint Abda és Öttevény között az egyes úton két autó ütközött, mindkét incidensben hárman sérültek meg. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a vonatok és a Kisalföld Volán járatai is késéssel közlekednek, és az autópályákon is nehezebben lehet haladni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik