Belföld

Schmitt Páltól „lopott” Kósa Lajos?

Debrecen polgármestere a bokszról, az államfő a vívásról véli ugyanazt.

Gondolatiságát tekintve kísértetiesen hasonlít egymásra az a szöveg, illetve annak egy emelkedett része, amit Schmitt Pál köztársasági elnök a vívásról mondott, majd másfél hónap múltán Kósa Lajos polgármester a sportról írt az ökölvívás kapcsán – írja a vagy.hu.

Az igen rangos és nemzetközileg is magasan jegyzett 56. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny szerdán kezdődik a debreceni Oláh Gábor utcai sportkomplexumban. A rendezvény programfüzetébe köszöntőt írt a város polgármestere. Kósa Lajos szerint „A sport megtanít minket gyorsan reagálni a kihívásokra. Megtanít tiszteletben tartani a szabályokat. Megtanít minket arra, hogy becsüljük az ellenfeleinket. S legfőképpen megtanít arra, hogy a mérkőzés befejeztével mindenképpen kezet kell fognunk az ellenfelünkkel, akár vesztesként, akár győztesként hagyjuk el a küzdőteret. A sport az életre nevel.”

A vagy.hu szerint a szöveg kísértetiesen hasonlít Schmitt Pál avatóbeszédére, amellyel megnyitotta a debreceni Vívóklub kibővített csarnokát. A Debrecen hivatalos portálján olvasható szöveg szerint a köztársasági elnök akkor arról beszélt, hogy a „vívás olyan sport, ami az életre nevel. Ami megtanít gyorsan reagálni, megtanít megbecsülni a mindenkori ellenfeleket, akiket nem ellenségnek, hanem nemes ellenfélnek kell tekinteni. Megtanít tiszteletben tartani a szabályokat, a bírói ítéleteket, de mindenek előtt megtanít arra, hogy a mérkőzés után kezet kell fogni az ellenféllel, akár vesztesként, akár győztesként jön le valaki a pástról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik