Belföld

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Fejérben

Nehezen járható több út, kerülő utakat javasolnak a szakemberek az autósoknak.

Több mint 40 gép dolgozik a megye útjain, de az élénk szél sok helyen épít hófúvást. A Móri- árok a legveszélyesebb, így Székesfehérvár-Zámoly, Söréd-Csákberény, Vértesboglár-Bodmér között nem javasolják az autózást a Közút szakemberei- tudta meg a Fehérvár24 Lánczos Jánostól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetőjétől .

Ugyancsak nem érdemes útnak indulni Székesfehérvár-Úrhida, Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy, Magyaralmás – Fehérvárcsurgó, Sárkeresztes-Moha között.

Lánczos János azt tanácsolja az autósoknak, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a Magyar Közút megyei központjában a  22/ 819-400, vagy a 22/819-401-es telefonszámon.

Az autópálya mérnökségektől kapott információ szerint a munkagépek folyamatosan végzik a hóeltakarítást a megye autópálya szakaszain. Az M6-os autópályán jelenleg nyolc hókotró dolgozik, az M7-esen is egész éjjel mentek, a jelenleg folyó műszakváltást követően újra indulnak a gépek a pályára.

A zavartalan munkavégzés és a közlekedők biztonsága érdekében a rendőrség és az autópálya mérnökség azt kéri az autósoktól, hogy ne próbálják meg előzni a konvojban haladó munkagépeket és ne hajtsanak be a konvoj tagjai közé, mert rendkívül balesetveszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik