Belföld

Tilos a fehérvári tavakon korcsolyázni

A nagy tavakon korcsolyázásra alkalmas a jég, már a Balatonon is vastagabbra hízott a biztonságos 10 cm-nél. A Vencei-tavon 13 cm.

A fehérvári tavak horgásztavak. Nem lesznek soha biztonságosaka, mert a vizet folyamatosan áramoltatják a jég alá. Ha ezt nem tennék, elpusztulnának a halak- mondta a Fehérvár24-nek Zákányi Tamás, a Városgondnokság üzemeltetési igazgatóhelyettese.

Zákányi Tamás hozzátette: a tiltó táblák kint vannak, aki ennek ellenére megy jégre, az szabálysértést követ el.

Vasárnap reggelre a Balatonon is elérte a biztonságos 10 cm-t a jég vastagsága. Míg Balatonakalinál 10 cm volt, Siófoknál 11 cm. Vasárnap a Velencei-tavat Agárdnál már 12 cm-es jég borította, ez hétfőn reggelre már 13-14 cm lett.

Szombaton kevesen, de vasárnap már több ezren korcsolyáztak az Agárdi Popstrandon. A tükörsima jég biztonságosabb lett a hótól. Egy fiú így is a vállára esett, és kórházban látták el.

A Velencei-tavon idén az egyetlen korcsolyázásra kijelölt hely a popstrand. A hét közepétől ismét tisztítják ott a jégről a havat. Hét közben is bárki sportolhat rajta, de zenével a hét végén várják majd az embereket- mondta el a lapunknak Turbók János főrendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik