Belföld

Működésbe lépett a Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központ

Megkezdték működésüket a kórházak tulajdonosi jogait gyakorló, a betegutakat szervező, s a szakmai kérdésekben ellenőrző szereppel felruházott térségi központok.

Megkezdték működésüket a kórházak tulajdonosi jogait gyakorló, a betegutakat szervező, s a szakmai kérdésekben ellenőrző szereppel felruházott Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központok. A nyugat-dunántúli centrum igazgatója dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Kórház korábbi főigazgató főorvosa lett.

A nyugat-dunántúli központhoz Győr-Moson-Sopron-, Vas-, Zala- és Veszprém megye tartozik, rajtuk kívül négy Somogy megyei települést is ehhez a régióhoz csatoltak, mondta el a gyorplusz.hu-nak dr. Varga Gábor. Az igazgató szerint Bábolna és Bana is kérelmezte, hogy – miután lakói eddig is elsősorban a győri kórház szolgáltatásait vették igénybe – sorolják be ebbe a térségbe.

A központ irodája a Czuczor Gergely utcában van, kezdetben hat szakreferens segíti az igazgató munkáját. A Nyugat-Dunántúlon jelenleg a négy megyeszékhelyen található kórházak vannak állami kézben, további 22 egészségügyi intézmény tulajdonosváltási előkészülete zajlik.

Az állami tulajdonba került kórházak igazgatói posztjait egyébként megpályáztatják, döntés valószínűleg késő tavasszal várható. A kinevezéseket a szakminiszter vagy az államtitkár írja alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik