Belföld

Megduplázta győri termelését a Nemak

Két év alatt megduplázta győri gyárának teljesítményét az autóipar számára alumínium hengerfejeket gyártó Nemak Kft., amelynek mexikói tulajdonosai további fejlesztéseket terveznek - közölte az MTI-vel Mersich Gábor gazdasági igazgató.

Megjegyezte, hogy a társaság 2009-ben 1,3 millió, 2010-ben 2 millió, tavaly pedig 2,5 millió darabot gyártott Győrben. A cég legfőbb vevői közé tartozik a Renault, a General Motors, az Audi és a BMW is. A Nemak Kft. részben az Új Magyarország Fejlesztési Terv forrásait is felhasználva mintegy 18 millió euró értékű beruházást valósított meg a győri Ipari Parkban, ennek részeként új üzemcsarnokot avatott, és modern gépsorokat telepített, ezzel több mint 175 új munkahelyet teremtve. A társaság alkalmazottainak száma ezzel 800 fő fölé emelkedett.

A további, várhatóan ez év végén záruló fejlesztésről a gazdasági igazgató elmondta: mintegy 10 millió euró értékben vásárolnak új gépeket és építenek új csarnokot; ehhez az Új Széchenyi Terv egyik pályázatán 650 millió forintot nyertek. Mindennek révén további 2-300 ezer darabbal bővülhet a gyártókapacitás, s így a magyar Nemak nemcsak Európa egyik legjelentősebb hengerfej-gyártó vállalatává válik, hanem várható 50-60 milliárd forintos árbevételével Győr és a régió egyik legfontosabb gazdasági szereplőjévé is – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!