Belföld

Inkubátorház épül Szanyban

Kezdő kisvállalkozásokat segítő inkubátorház épül 400 ezer euróból uniós támogatással a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban, ahol a már működő cégek70 millió forint iparűzési adóval gyarapítják a nagyközség büdzséjét - mondta Németh Gergely polgármester az MTI-nek hétfőn.

Az év végére elkészül a közel 800 négyzetméteres létesítmény, amelyben egyebek közöttlakatos-, és kőfaragó műhely, továbbá raktárak, üzletek és irodák kapnak helyet. A beruházáshoz a Magyarország- Szlovákia Együttműködési Program keretében nyerték el a támogatást, amelyet öt százalék önrésszel és további mintegy 5-6 millió forint járulékos költséggel egészít ki az önkormányzat.

A fejlesztés eredményeként mintegy húsz munkahelyet teremtenek. Szany a munkalehetőségeket illetően egyébként kedvező helyzetben van, a nem egészen 2.300 lakosú település vállalkozásai 1.400 embernek adnak munkát. A vállalkozások által fizetett iparűzési adó a 350 millió forintos évi költségvetés ötödét teszi ki – ismertette a településvezető.

A inkubátorház építési projekt szlovákiai partnere Jóka település, ahol szolgáltatóházzá alakítanak át egy meglévő épületet – tette hozzá Németh Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik