Belföld

Deutsch szerint Csongrád megye megelőlegezte neki a bizalmat

24.hu
24.hu

2012. 02. 06. 13:44

Az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége szerint Deutsch Tamás is elismerte, hogy nem szolgálta meg a megye díszpolgári címét.

Mint azt a Szeged24 korábban megírta, a Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki ülésén Magyar Anna elnök előterjesztésére Deutsch Tamás Fideszes politikust választotta meg a megye díszpolgárának. Közleményükben a következőket írják: A Magyar Szocialista Párt nem értett egyet a döntéssel és nem is szavazta meg az előterjesztést. Az MSZP-s önkormányzati képviselők ezt többek között azért tették, mert magának a díjnak a felhívásában is a következő szerepel:

,A Csongrád Megye Díszpolgára – Civitate Honoris Causa Donatus Comitatus Csongradiensis” cím annak az élő vagy elhunyt magyar, illetve külföldi természetes személynek adományozható, aki Csongrád megyében, vagy a megye érdekében a nemzettudat ápolása-erősítése tekintetében kiemelkedő munkát végzett és ezen tevékenységével, példaértékű emberi magatartásával, hazaszeretetével, a megye és ezen keresztül a nemzet iránt érzett elkötelezettségével elismerést váltott ki akár szűkebb, akár tágabb környezetében.”

Ezeknek a meghatározásoknak pedig Deutsch Tamás nem felel meg, hisz eddig semmit nem tett a megyéért, valamint politikusi viselkedése sem teszi méltóvá erre a címre. Azt, hogy eddig nem sokat dolgozott a megyéért a hétfőin megjelent Délmagyarország című lapban megjelent cikkben tulajdonképpen el is ismeri, hisz azt nyilatkozta: „Remélem, a részben továbbra is megelőlegezett bizalmat meg tudom szolgálni”. A szocialisták szeint ebből a mondatból is kiderül, hogy a fideszes politikus nem felel meg a kiírás támasztotta követelményeknek, és csak egy politikai döntésnek köszönheti a címét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.