Belföld

Egy kis szünet következik, utána újra havazni fog

Egyelőre ne tegyük el a hólapátot, mert az átmeneti szünet után hétfőtől újra havazni fog. A fagy sem enged egyelőre a szorításból.

Vasárnap fokozatosan csökken, vékonyodik a felhőzet és megszűnik a havazás. Délután még a középső tájakon és északkeleten fordulhat elő gyenge hóesés, hószállingózás. Átmenetileg kissé mérséklődik a légmozgás, de nyugaton és északkeleten további hófúvásokra kell készülni. Továbbra is csak az induljon útnak (főleg keleten, délkeleten), akinek feltétlenül muszáj. Havas, csúszós utakra számíthatunk. Reggel -15 és -9, délután -11 és -6 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn újra beborul az ég, és a délelőtti óráktól dél-, délnyugat felől havazás kezdődik. délnyugaton-on már 5-10 cm-es hó hullhat. Újra megerősödik, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi szél, mely komoly hótorlaszokat emelhet. Zord hideg várható délután is.

Kedden borult időre számíthatunk, szinte országos havazással. északkelete délutántól megkezdődik a felhőzet csökkenése. Az északi szél továbbra is viharos lesz, így a déli, délnyugati tájakon további hófúvásokra készüljünk! Ismét igen nehéz lesz közlekedni, aki teheti, maradjon otthon! Néhány fokot enyhül a zord hideg, de még így is fagyos napunk lesz.

Szerdán délen eleinte még havazhat, majd mindenütt csökken a felhőzet. A folytatás rendkívüli hideget (-25, -20 fokos minimumok) és fagyos nappalokat ígér…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik