Belföld

Utcára kerül az FRDÉSZ

A Népszabadság szerint a korábban Kónya Péter által vezetett szakszervezet helyére a Mária Rádió költözik.

Felmondták a korábban Kónya Péter – a kormányellenes tüntetéseket és ellenzéki kerekasztalt szervező Szolidaritás Mozgalom társelnöke – által vezetett Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) bérleti szerződését. A szakszervezet a hónap végén kénytelen lesz kiköltözni az állami tulajdonban lévő Gogol utcai ingatlanból.

A Honvédelmi Minisztérium a lap megkeresésére közölte: a vonatkozó 565 négyzetméteres helyiségre az FRDÉSZ-szel határozatlan idejű bérleti szerződése volt a minisztériumnak, amelyet a szerződésben biztosított jogánál fogva a tárca február végi határidővel felmondott. A szerződésbontás okait a tárca nem közölte.

A Népszabadság úgy tudja, az épületbe a katolikus Mária Rádió költözhet be márciustól. A HM a lap kérdésére elismerte, hogy érkezett hozzájuk megkeresés a Mária Rádiótól, amelyben a katolikus csatorna “az elhelyezésére alkalmas ingatlan bérbevételére vonatkozó kérelmét fogalmazta meg”.

A minisztérium szerint a vonatkozó ingatlan megfelelhet a Mária Rádió által megadott paramétereknek, hozzátették viszont, hogy az ingatlan esetleges bérbeadására az állami vagyongazdálkodás szabályai alapján kerülhet majd sor. Hogy milyen feltételekkel bérelheti majd a katolikus rádió a honvédségi ingatlant, nem derült ki.

Árok Kornél, az FRDÉSZ egyik elnökségi tagja a lapnak azt mondta: a jövőben várhatóan úgy fogják megoldani a szövetség elhelyezését, hogy a tagszervezetek forgó rendszerben vállalják át annak vezetését és a működtetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik