Belföld

Nyolc biztonsági intézkedés a hideg miatt Csongrád megyében

Nyolc alkalommal kellett beavatkozniuk a rendőröknek Csongrád megyében az elmúlt nap folyamán a hideg időjárással összefüggésben.

Hódmezővásárhelyen az egyik családi házhoz állampolgári bejelentés alapján mentek pénteken – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs sajtóügyeletes. Ott egy idős, beteg embert találtak, aki önmagát csak nagyon nehezen tudta ellátni, ezért róla továbbiakban a családsegítő szolgálat munkatársai gondoskodnak. Mindszenten a szolgálatban lévő járőrök figyeltek fel egy emberre délután, aki a biciklije mellett feküdt a havazásban. Kiderült, hogy a férfi megcsúszott és elesett, de nem tudott felkelni. A kihűlés megelőzése érdekében a rendőrök otthonába kísérték. Az esti órákban rendőri jelzésre Mindszentről és Hódmezővásárhelyről is kórházba szállítottak a mentők két embert, akik ittasságuk miatt nem tudtak hazajutni és időközben átfáztak.

Az esti órákban a pitvarosi buszmegállóban figyeltek fel a rendőrök egy 17 éves fiúra, aki elmondása szerint lekéste az utolsó buszt. Mivel telefonálni nem tudott, azt tervezte, hogy megvárja a reggeli járatot. Az egyenruhások látták, hogy a fiatalember már erősen átfázott, ezért biztonsági intézkedés keretében hazavitték családjához. Makón egy 16 éves fiút kellett hazavinni, aki egy házibuliból indult haza, de ittassága miatt egy lépcsőház előtt elaludt. A rendőröket a lakók értesítették.

Csongrádon a Piroska János téren lakossági bejelentés alapján találtak egy férfira a rendőrök, aki elesett és nem tudott felkelni. Őt a mentők szállították kórházba. A késő esti órákban egy középkorú férfi kért segítséget, mivel ittassága miatt nem tudott hazajutni. Mivel közterületen kihűlt volna, ezért neki is a rendőrök segítettek hazajutni.

A rendőrség továbbra is kéri a lakosságot, hogyha a hidegben olyan személyt látnak, akinek élete, testi épsége veszélyben lehet, hívják a 112-es segélyhívószámot. A hívás vezetékes és mobiltelefonról is díjmentes!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik