Belföld

Káosz a pécsi egyetemen

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 02. 04. 13:00

A Pécsi Tudományi Egyetem februárban induló félévére pénteken 16 órakor lehetett felvenni a tantárgyakat, ám a rendszer meghibásodott, és azóta is hibaüzeneteket küld.

A tantárgy felvétel úgy történik, hogy egy ETR nevű rendszert használnak a hallgatók, amely az ország több egyetemén is működik. Elektronikusan kiértesítik a hallgatókat arról az időpontról, amikor a tantárgy felvételt meg lehet kezdeni. Ebben az időben valamennyi hallgató kapcsolatba lép az interneten keresztül az egyetem ETR rendszerével, felhasználói adataival belép az egyetem szerverére. A megadott időt olyannyira pontosan kell tartani, hogy aki csak pár perccel később lép be, már az általa tervezett tantárgyak jelentős részét nem tudja felvenni. A péntekre megadott 16 órás kezdetnél is ott ültek a hallgatók számítógépeik előtt, s várták a félévente ismétlődő informatikai gyorsháború kezdetét. A tantárgy felvétel lehetősége pénteken 16 órakor meg is kezdődött, ám a tárgyak megjelölése után hibaüzenetek kerültek a monitorokra. Voltak olyanok, akik sikeresen vettek fel néhány tantárgyat, de az egyetem tanulóinak jelentős része még szombat délben sem járt sikerrel. Teljes a káosz az egyetemen, legalábbis a Természettudományi Kar hallgatói között. Az eredetileg 5-10 percre tervezett tárgyfelvétel immár egy napja tart. A hibákat nem hárította még el senki. Az egyetem portájával beszéltünk, ahol jelezték, hogy nincsen senki a Tanulmányi Osztályon, illetve az Informatikai Osztályon sem.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.