Belföld

Vasárnap délelőttig fog havazni

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változó intenzitással vasárnapig fog havazni, utána már csak a hideggel kell megküzdenünk.

A hétvége időjárását mediterrán ciklon alakítja. Pénteken délen a déli óráktól a hószállingózást havazás váltja fel, amely lassan észak, északkelet felé terjeszkedik. A fővárost az éjszakai órákban éri el a csapadékzóna. Szombat reggelig a havazás a Kárpát-medence északnyugati részére is átterjed. Vasárnap délelőttől nyugat felől várhatóan fokozatosan megszűnik a hóesés, a legtovább északkeleten számíthatunk hóra.

A vasárnap estig kialakuló hóréteg vastagsága – a számítások szerint – délen a akár az 50 cm-t is elérheti. A legkevesebb hóra továbbra is északnyugaton számíthatunk, ott 2-10 cm valószínű. Budapest térségében 15-20 cm hó várható.

Szombaton a megerősödő északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé okoz hófúvást. A legerősebb szél szombaton a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten várható (50-70 km/h), de hófúvásokra még vasárnap is számítani kell, elsősorban továbbra is északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon.

 

Folytatódik a nagyon hideg idő, legalább 10 napig lényeges enyhülés nem lesz.

 

A hőmérséklet minimális és maximális értékei országosan péntektől jövő hét szerdáig:

 

Napok

Minimum [°C]

Maximum [°C]

Szombat

-9, -15

-8, -13

Vasárnap

-10, -15

-7, -13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik