Belföld

Újabb hat pert küldene vidékre Budapest

Hat kiemelt jelentőségű gazdasági ügy áthelyezését kezdeményezte csütörtökön a Fővárosi Törvényszék elnöke - írja a Magyar Nemzet.

Fazekas Sándor azt javasolta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, jelöljön ki más törvényszéket a 400 millió forintos perértéket meghaladó eljárásokra – ismerteti a lap pénteki számában. A törvényszéki vezető a hat gazdasági ügyről annyit árult el, hogy az eljárásokat a felperesek kártérítésért, szerződés érvénytelenségének megállapításáért, valamint hibás teljesítés és tisztességtelen piaci magatartás miatt kezdeményezték.

Az OBH vezetője várhatóan hamarosan dönteni fog a fővárosnak arról a két korábbi kezdeményezéséről is, amelyet Fazekas Sándor a Hagyó-ügyben és egy másik büntetőperben terjesztett elő.

A BKV-s bűnperrel kapcsolatban a törvényszéki vezető az OBH elnökéhez intézett javaslatában felvetette, hogy a tárgyalás kirendeléssel is megoldható lenne. Ez azt jelenti, hogy valamelyik megyei törvényszék bíráját kellene megbízni, hogy Budapesten tárgyalja az ügyet.

Fazekas Sándor arról is beszélt a lapnak, hogy január végéig mindenütt megválasztották azokat a küldötteket, akik még ebben a hónapban szavazni fognak az Országos Bírói Tanács tizennégy tagjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik