Belföld

Leckeíró műhely, kamasz-tanya a Fiókban

Leckeíró műhely és kamasz-tanya, éjszakai pingpong és pályaválasztási tanácsadás várja a fiatalokat a Fiók-Ifjúsági Klubban, amelynek programjait európai uniós támogatásból szervezik Mosonmagyaróváron a következő két évben.

A 12-29 éves korosztály számára komplex szolgáltatást kínál a klub – mondta Reményi –Szokoli Mónika PR-referens az MTI-nek csütörtökön. Működtetéséhez közel 56 millió forintot nyert el az önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A 100 százalékos támogatottságú projekt az érintett korosztály számára változatos időtöltést  kínál, rendezvényeivel szándékai szerint hozzájárul a  fiataloknak a felnőtt életre történő felkészítéséhez – ismertette.

A leckeíró műhely az iskolásoknak nyújt segítséget, a kamasz-tanyán pedig akár pszichológussal is megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat a tizenévesek. A pályaválasztás előtt állóknak szakemberek tartanak pénzügyi, karriertervezési és pályaválasztási tanácsadást. Szakmai rendezvényekre is sor kerül, melyeknek keretében egyebek között a munkavállalásról, a karriertervezésről,  a vállalkozóvá válás mikéntjéről tájékozódhatnak az érintettek. Emellett szó lesz  a családtervezésről, a babaápolásról, a csecsemőgondozásról is.

A szervezők a  szórakozásról  is gondoskodnak,  egyebek között koncerteket, táncházakat rendeznek a klub vendégei számára, akiknek internetezésre is lesz  lehetőségük a Fiókban. A projekt helyszíne a Flesch Károly Kulturális Központ.  Az intézményt ismeri, kedveli az a korosztály, amelyet ezzel a programmal megszólítanak – mondta Reményi-Szokoli Mónika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik