Belföld

Eltűnt egy Malév gép?

Orbán Viktor vetette fel először, hogy Írországban rostokol egy gépünk, a dublini repülőtér szerint náluk van, a Malév vezérigazgatója viszont nem tud Írországban rekedt gépről.

Orbán Viktor a közrádió reggeli műsorában mondta el azt, hogy tudomása szerint – a Malév Tel-Avivban lévő járatán kívül, amelyet már nem is engedtek felszállni az izraeliek – egy másik Malév gép is külföldön van, mégpedig Írországban. Ezt  leszámítva a teljes flotta a ferihegyi betonon várakozik – jegyezte meg.

A Malév vezetősége szerint a tel-avivi járaton kívül minden repülőgép itthon van. Limburger Lóránt, a Malév vezérigazgatója a péntek reggeli sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem tudnak az Orbán Viktor által említett Írországban rekedt gépről.

Az FN24 érdeklődött a dublini repülőtértől is az ominózus Malév gép sorsa felől. Lapunk azt a választ kapta Siobhán Moore, kommunikációs menedzsertől, hogy a Malév dublini járata – amelynek helyi idő szerint péntek reggel 07.30-kor kellett volna felszállnia – nem hagyta el a repülőterüket. „A magyar légitársaságnak nincsen tartozása a dublini repülőtér felé.  A gépet eltávolították a kifutóról a reptér egy, távolabbi helyére” – nyilatkozta az FN24-nek Siobhán Moore. A kommunikációs menedzser arra a kérdésünkre, miszerint mi lesz a gép sorsa, hogyan kapjuk vissza, nem tudott válaszolni. „A Budapestre tartó utasoknak a törölt járat miatt más, alternatív módon kell megoldani az utazást” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik