Belföld

Deutsch Tamás Csongrád megye díszpolgára

A Csongrád Megyei Önkormányzat pénteki ülésén arról döntött, hogy a megye díszpolgárává választja Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselőt.

Papp Nóra, a megyei közgyűlés sajtóreferense arról tájékoztatta a Szeged24-et, zárt ülésen arról döntött a testület, hogy a megye díszpolgárává választják Deutsch Tamás uniós képviselőt. Úgy tudjuk, 8 képviselője szükséges ahhoz, hogy valakit felterjesszék a címre, de mivel zárt ülésen dőlt el a díszpolgári cím, nem nyilvános sem a szavazati arány, sem az, hogy volt-e másik jelölt a címre.

Deutsch egyébként Hódmezővásárhelyen él, a múlt héten a Csongrád Megyei Önkormányzat intézményei közé tartozó Móra Ferenc Múzeum felújított díszetremét adta át, és Vásárhelyen is igen aktív a közéletben. Két évvel ezelőtt például saját fotóival illusztrált naptárat adományozott minden hódmezővásárhelyi családnak.

Simicz József, egykori deszki polgármester, a szocialista frakció tagja szerint a döntés nem csak a Csongrád megyei, de minden díszpolgári cím birtokosát megszégyenítette. Szerinte a Deutsch mellett szóló indoklás csapnivaló volt, ráadásul nem is valós tényeket tartalmazott. A szocialisták szerint Hódmezővásárhelyhez annyi köze van a fideszes politikusnak, hogy ott él a barátnője, ezért költözött az alföldi városba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik