Belföld

Tovább is szólhat a Klubrádió

Nem lesz döntés a Klubrádió frekvenciájáról jövő héten hétfőn a Fővárosi Ítélőtáblán.

Egyelőre nem lesz döntés a Klubrádió frekvenciájáról a Fővárosi Ítélőtáblán, mert a Médiatanács egy újabb határozatban módosította a 95.3-as frekvenciáról korábban hozott határozatának az indoklását. A Klubrádió korábban megtámadta a bíróság előtt a Médiatanács határozatát, amiben egy ismeretlen, egymilliós tőkével alapított cégnek ítélte a 12 éven keresztül a Klubrádió által használt 95.3-as fővárosi frekvenciát.


Fotó: Berecz Valter

A Médiatanács szóvivője, Kiricsi Karola a Hír24-nek elmondta, hogy az úgynevezett szubjektív kategória értékelési szempontjait és mérlegelési rendjét rögzítették az új határozatban. Vagyis azt pontosították, hogy a pályázat szubjektív pontozása milyen szabályok szerint zajlott. A pályázat eredményét nem érinti a hatóság kiegészítése.

Ezzel egyúttal elhárult az akadály az elől, hogy a Klubrádió újabb két hónapra megkapja az ideiglenes frekvenciaengedélyt, és tovább sugározhasson. A Hír24 úgy tudja, hogy a cég már beadta a kérelmét a hosszabbításra, de azt még nem tárgyalta a Médiatanács.

89,5: szerződéskötés hétfőn

Ha időben beérkezik a médiahatósághoz az éves szolgáltatási alapdíj fele, vagyis 46 millió 250 ezer forint, akkor az NMHH várhatóan hétfőn aláírja aszerződést Prodo Voice Studio Zrt.-vel a 89,5 MHz-es budapesti regionális frekvenciára. A társaság tavaly decemberben nyerte el a frekvenciát hét évre a médiatanács pályázatán, az erről szóló döntést pedig senki sem támadta meg a bíróságon. A 89,5-ön korábban a Juventus Rádió szólt, a csatorna azonban a Prodo Voice-szal egy időben nyerte el a 103,9 MHz-es frekvenciát, és február 1-jétől ezt használja.

Új műsorigazgató a Mária Rádiónál

Dúl Géza plébános lett a Mária Rádió új műsorigazgatója a Mária Rádió Egyesület elnökségének döntése alapján. Dúl a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigánypasztorációs referense, a váci egyházmegye cigány kisebbségi lelkésze, heti rendszerességgel vezeti a Ceferino Ház című műsort, valamint a vasárnapi Napindítót. Elődje, Horváth István csaknem két évig volt műsorigazgató, és már akkor Dúl Géza kinevezéséig vállalta a szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik