Belföld

Fogyasszunk okosan!

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 02. 14:57

Pályázatot hirdettek a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerésére.

A székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködésben – három kategóriában – pályázatot hirdet a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerése érdekében. A pályázat részleteiről és az előzményekről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

A szakmai díjat három kategóriában hirdették meg. A pályázatra a kereskedelem, a  szolgáltatás és a gyártás területén működő,  Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozások, nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, továbbá a lakosok is jelölhetnek díjra városi kereskedőket, üzleteket illetve gyártókat.

A jelöltek alkalmasságát a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont munkatársai ellenőrzik szakmai szempontból az érintett hatóságok bevonásával. A szervezők minden kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.
Jelentkezni, illetve jelöltet állítani a http://www.echoinn.hu/fehervarifogyasztokert weboldalon vagy a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pontban, a Fehérvári Civil Központban (Székesfehérvár, Rákóczi út 25. fszt. 9.) telefonon vagy személyesen lehet 2012. február 29-ig.

A tudatos fogyasztói magatartás kialakítása érdekében a Gazdasági Versenyhivatal és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy modellprogramot indított el. A program részeként kezdte meg működését a székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont a Civil Központban tavaly ősszel. 

Domokos Tamás az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület  módszertani igazgatója elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi információs és oktató pont a társadalmi szervezeteket és oktatási intézményeket szolgálja ki szakmailag felkészült módon a tudatos fogyasztói magatartás kialakítására és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos szervezeti kompetenciák erősítésére. Kitért arra, hogy Székesfehérvár több éve országosan is egyedülálló fogyasztóvédelmi tevékenységet végez. Ennek keretében hatékonyan működik együtt a fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, Székesfehérvár Önkormányzata és a civil szektor.

Róth Péter alpolgármester hansúlyozta: a célok elérését segítve biztosítja a város az információs és oktató pont  számára a helyszínt, ahol működhet: a székesfehérvári Civil Központ épületét. Továbbá segíti a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos közérdekű információk megjelenését.

Az  alpolgármester kiemelte, hogy az öntudatos polgári léthez elengedhetetlen egy olyan fogyasztói magatartás megszületése, amelynek segítségével kezelni lehet azt a kiszolgáltatottságot, ami az egyes embert, mint fogyasztót érheti a hétköznapokban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.