Belföld

Fogyasszunk okosan!

Pályázatot hirdettek a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerésére.

A székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködésben – három kategóriában – pályázatot hirdet a „Fehérvári Fogyasztókért szakmai díj” elnyerése érdekében. A pályázat részleteiről és az előzményekről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

A szakmai díjat három kategóriában hirdették meg. A pályázatra a kereskedelem, a  szolgáltatás és a gyártás területén működő,  Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozások, nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, továbbá a lakosok is jelölhetnek díjra városi kereskedőket, üzleteket illetve gyártókat.

A jelöltek alkalmasságát a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont munkatársai ellenőrzik szakmai szempontból az érintett hatóságok bevonásával. A szervezők minden kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.
Jelentkezni, illetve jelöltet állítani a http://www.echoinn.hu/fehervarifogyasztokert weboldalon vagy a Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pontban, a Fehérvári Civil Központban (Székesfehérvár, Rákóczi út 25. fszt. 9.) telefonon vagy személyesen lehet 2012. február 29-ig.

A tudatos fogyasztói magatartás kialakítása érdekében a Gazdasági Versenyhivatal és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy modellprogramot indított el. A program részeként kezdte meg működését a székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont a Civil Központban tavaly ősszel. 

Domokos Tamás az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület  módszertani igazgatója elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi információs és oktató pont a társadalmi szervezeteket és oktatási intézményeket szolgálja ki szakmailag felkészült módon a tudatos fogyasztói magatartás kialakítására és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos szervezeti kompetenciák erősítésére. Kitért arra, hogy Székesfehérvár több éve országosan is egyedülálló fogyasztóvédelmi tevékenységet végez. Ennek keretében hatékonyan működik együtt a fogyasztóvédelmi hatóság, azaz a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, Székesfehérvár Önkormányzata és a civil szektor.

Róth Péter alpolgármester hansúlyozta: a célok elérését segítve biztosítja a város az információs és oktató pont  számára a helyszínt, ahol működhet: a székesfehérvári Civil Központ épületét. Továbbá segíti a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos közérdekű információk megjelenését.

Az  alpolgármester kiemelte, hogy az öntudatos polgári léthez elengedhetetlen egy olyan fogyasztói magatartás megszületése, amelynek segítségével kezelni lehet azt a kiszolgáltatottságot, ami az egyes embert, mint fogyasztót érheti a hétköznapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik