Belföld

Dunaújvárosban pénteken 11 óráig tart a tanítás

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 02. 18:45

A friss időjárási előrejelzések miatt a polgármester rendkívüli védelmi bizottsági ülést hívott össze.

Pénteken és hétfőn délelőtt 11:00 órától hazautaznak a gyerekek az iskolákból, de amennyiben az útviszonyok nem megfelelőek, akkor lehetséges, hogy tanítási szünetet rendelnek el. Ha valaki Dunaújvárosban rekedne annak a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermében rendeznek be ideiglenes szállást.

Az uszoda földszinti részét pedig megnyitják majd a Béke téri buszpályaudvar utazóközönsége számára – mondta el a Fehérvár24-nek Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

A városban folyamatosan ellenőrzik azokat a lakásokat, amelyekről már most tudni lehet, hogy a fűtésük nem megoldott. A hátrányos helyzetben élők, a fedél nélküliek ellátását a vélhetően tartós alacsony hőmérséklet miatt, fokozott figyelemmel kísérik, ha szükséges átmeneti elhelyezést kapnak az önkormányzat négy szociális intézményében.

Cserna Gábor közleményében a lakosok figyelmét felhívja arra, hogy időben gondoskodjanak a vízelvezető aknák megfelelő szigeteléséről, mellyel kivédhető az ilyenkor gyakran előforduló csőtörés.

Az Alba Volán Zrt. megerősített szolgálattal, és műszaki ügyelettel biztosítja a tömegközeledés zavartalan működését. A hó mennyiségétől függően fokozott intézkedéseket vezetnek be.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, valamint Dunaújvárosi Mentőszolgálaton is felkészítették az autókat a rendkívüli időjárás feltételeinek megfelelően, valamint megerősítették az ügyeleti szakszolgálatot is.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben nem szükséges, ne induljanak útnak (még gyalog sem). Amennyiben kórházi ellátásra szorulnak, és nagy hó esik, akkor haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a kórházzal, hogy az ellátásukra, és a betegszállításra időben fel tudjanak készülni. A mentőszolgálat kéri a lakosság türelmét, hisz az útviszonyok, és a mentőautók leterheltsége megnehezíti a közlekedésüket.

A Dunaújvárosi Vízirendészet folyamatosan ellenőrzése alatt tartja a Duna mellékágait (így a Szabadstrandot is), a kikötő zavartalan működése, valamint a lehetséges balesetek kiküszöbölése érdekében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.