Belföld

Problémás parkolás a Péterfynél

Bár az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően esztétikailag sokat változott az újvárosi Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ környéke, a szülők mégis elégedetlenek.

Átláthatóbb közlekedés, körforgalom, egyirányúsított vonalak. Többek között ezeknek a fejlesztési elemeknek a hatására változott a forgalmi rend a Kossuth utca, Híd utca, és az iskola névadója, a Péterfy Sándor utca környékén. Reggelente és a tanítás végeztével azonban felborul a rend, hiszen ez a szakasz óriási forgalmat bonyolít le. Hallgatóné Hajnal Judit, az intézmény igazgatója azt mondja, hogy az első számú probléma az, hogy az átalakításokkal kevesebb parkolóhely maradt a körzetükben, és ami ennél is nagyobb gond, hogy ezek a megállók is fizetősek. Ezt vallják a szülők is. Az egyik édesanya úgy nyilatkozott, hogy reggel fél 8 és 8 óra környékén mikor hozzák a csemetéjüket az óvodába és az iskolába, akkor is kell tikettet váltaniuk a parkolókhoz, ami lehet, hogy csak 25-50 forint között mozog, de ez hosszútávon azért elég magas összeget fog jelenteni. „Ilyenkor általában a pár száz méterre található fürdő parkolóba tesszük le az autóinkat, ami persze szintén nem szabályszerű, hiszen elvileg azt csak a fürdővendégek használhatják, de jelenleg nincs más megoldás. Most télen ez még nem égető probléma, de nyáron biztosan fokozódni fog a helyzet.

Természetesen az illetékesek örülnek, hogy megújult a már sokat emlegetett szakasz, de ez sajnos, a korábban is élő parkoló problémát továbbra sem oldotta meg. És ami csak tetézi az aggodalmat az-az, hogy egyes sofőrök a sebességkorlátokat felrúgva szántanak végig az utcákon, teljesen balesetveszélyes szituációt teremtve ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik