Belföld

Megmentettek egy idős ember a fagyhaláltól Miskolcon

Egy idős embert mentett meg a fagyhaláltól szerdán az a jelzőrendszer Miskolcon, amelyet több szervezet közösen működtet. Gyanús lett, hogy nem szállt fel a füst a kéményéből.

Kapcsolódó cikkek

A hajléktalanok ellátását Miskolcon az önkormányzattal megkötött szerződés alapján segélyszervezetek és egy alapítvány végzi – közölte Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője a miskolci védelmi bizottság szerdai ülése után. Hozzátette: az önkormányzat a szociális és gyermekjóléti intézményekkel, a hajléktalanellátó rendszerrel, valamint a mentőszolgálat, a rendőrség, a tűzoltóság és a polgárőrség szükség szerinti bevonásával kiemelt figyelmet fordít a hideg miatt veszélyeztetett emberek megsegítésére.

Ennek a jelzőrendszernek köszönhetően menekült meg szerdán a fagyhaláltól egy idős ember, akit fűtetlen házában találtak meg, miután járőrök jelentették a polgármesteri hivatalnak, hogy nem száll fel füst a férfi házának kéményéből.

A vöröskereszt fát és élelmet vitt az idős embernek, és felajánlották, hogy elhelyezik a szállón, de ő nem élt a lehetőséggel.

A szóvivő azt is elmondta: a polgármesteri hivatal kérésére a Borsod Volán Búza téri állomásán meghosszabbították a váróterem nyitva tartását.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban a mínusz 20 fokot is elérheti az éjszakai hőmérséklet, a hétvégére pedig erős havazás várható Miskolcon és térségében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik