Belföld
A-Fo-utca-latvanyterve(1024x768).png (látványterv)

Megkezdődött Fehérváron a Fő utca felújítása

P. Horváth Ágnes

2012. 02. 01. 16:04

A közművek cseréjéhez a munkaterület átadták, ha fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, elindul a kivitelezés.

A Fő utca rekonstrukciója két ütemben zajlik. Ezek közül az első – a viziközművek cseréje. A közbeszerzési eljárást követően január 24-én kötött szerződést az önkormányzat a kivitelezést végző ”KONSTRUKTOR” Mérnöki Kft-vel. A munkaterületet szerdán vette át a cég, így hivatalosan is megkezdődtek a munkák.

Az ivóvíz és a szennyvízcsatorna rekonstrukciója a Juhász Gyula utca és a Mátyás király körút közötti szakaszon készül el. A Fő utcában a gerincvezetéken kívül átépítésre kerülnek a csatlakozó utcákra való rákötések is, valamint a Várkapu utca és az Ady Endre utca csatlakozása egy hosszabb szakaszon. Kivitelezéskor a házi bekötő vezetékek cseréje is megtörténik. Az ingatlanok vízellátását és szennyvízelvezetését az építés ideje alatt biztosítják.

A vezetékek átkötési munkái során a víz- és szennyvízszolgáltatásban előfordulhatnak rövid üzemszünetek. Ezekért az önkormányzat előre is elnézést kér. A rekonstrukciós munkák során a Fő utcán a gyalogosok továbbra is közlekedhetnek.

A munkálatok előreláthatólag 2012 júniusáig tartanak. Velük párhuzamosan megindítják a Fő utca generál kivitelezéséhez a közbeszerzési eljárást.

A Fő utca látványterve410 (látványterv)

Ilyen lesz a tervek szerint a Fő utca a felújítása után

Székesfehérvár Önkormányzata 1.787.180.464 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Belváros rehabilitációjának folytatása” című kiemelt projekt megvalósítására. A projekt teljes költségvetése 2.182.485.968 forint

A Fő utca rekonstrukciójának célja egységes városkép kialakítása, az elöregedett közművek cseréje és az ott lévő üzletek működési feltételeinek javítása. A projekten belül készült el a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának III. üteme 2011-ben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.