Belföld

Megkezdődött Fehérváron a Fő utca felújítása

A-Fo-utca-latvanyterve(1024x768).png (látványterv)
A-Fo-utca-latvanyterve(1024x768).png (látványterv)

A közművek cseréjéhez a munkaterület átadták, ha fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, elindul a kivitelezés.

A Fő utca rekonstrukciója két ütemben zajlik. Ezek közül az első – a viziközművek cseréje. A közbeszerzési eljárást követően január 24-én kötött szerződést az önkormányzat a kivitelezést végző ”KONSTRUKTOR” Mérnöki Kft-vel. A munkaterületet szerdán vette át a cég, így hivatalosan is megkezdődtek a munkák.

Az ivóvíz és a szennyvízcsatorna rekonstrukciója a Juhász Gyula utca és a Mátyás király körút közötti szakaszon készül el. A Fő utcában a gerincvezetéken kívül átépítésre kerülnek a csatlakozó utcákra való rákötések is, valamint a Várkapu utca és az Ady Endre utca csatlakozása egy hosszabb szakaszon. Kivitelezéskor a házi bekötő vezetékek cseréje is megtörténik. Az ingatlanok vízellátását és szennyvízelvezetését az építés ideje alatt biztosítják.

A vezetékek átkötési munkái során a víz- és szennyvízszolgáltatásban előfordulhatnak rövid üzemszünetek. Ezekért az önkormányzat előre is elnézést kér. A rekonstrukciós munkák során a Fő utcán a gyalogosok továbbra is közlekedhetnek.

A munkálatok előreláthatólag 2012 júniusáig tartanak. Velük párhuzamosan megindítják a Fő utca generál kivitelezéséhez a közbeszerzési eljárást.

Ilyen lesz a tervek szerint a Fő utca a felújítása után

Székesfehérvár Önkormányzata 1.787.180.464 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Belváros rehabilitációjának folytatása” című kiemelt projekt megvalósítására. A projekt teljes költségvetése 2.182.485.968 forint

A Fő utca rekonstrukciójának célja egységes városkép kialakítása, az elöregedett közművek cseréje és az ott lévő üzletek működési feltételeinek javítása. A projekten belül készült el a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának III. üteme 2011-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik