Belföld

Kormányhivatal vizsgálja Gyurcsány kitiltását

Azt nézik majd, hogy a gyöngyöspatai önkormányzat döntése megfelel-e a jogszabályoknak. A Heves Megyei Bíróság elkaszált már egy hasonló határozatot.

A Heves Megyei Kormányhivatal megvizsgálja Gyöngyöspata önkormányzatának döntését, amely kimondta, hogy a településen nem kívánatos személy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezésű jogvédő szervezet. Arra keresik majd a választ, hogy a döntés megfelel-e a hatályos jogszabályoknak. A határozat még nem érkezett meg a törvényességi felügyeletet ellátó fórumhoz.

A falu polgármestere közölte: úgy értesültek, Gyurcsány Ferenc a miskolci avasi lakótelepen tett látogatása után a Heves megyei Gyöngyöspatát akarja felkeresni, ám a helybeliek nem kérnek ebből. A jobbikos Juhász Oszkár megjegyezte: a volt kormányfő és a TASZ aktív kezdeményezői annak a lejárató kampánynak, amely szerintük Magyarország és a magyar nemzet ellen folyik.

A Heves Megyei Bíróság 2011 novemberében jogsértőnek nyilvánította a gyöngyössolymosi önkormányzat tavaly februárban hozott határozatát, amellyel nemkívánatos személynek nyilvánítottak a településen hat embert, köztük két újságírót. A bíróság a kormányhivatal keresetére helyezte hatályon kívül az önkormányzati döntést. Megállapította, hogy az mind tartalmi, mind eljárási szempontból jogsértő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik