Belföld

Hóhelyzetre készültek fel Dunaújvárosban

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 01. 18:33

A városban szerdán délelőtt tartotta a védelmi bizottság idei első ülését.

Az ülésen Lóki Richárd tűzoltó százados kiemelte egyebek között: egy esetleges rendkívüli hóhelyzet esetén az oktatási intézmények tanítási szünetéről időben döntést hoznak majd. Kiemelten kezelik az üzemekben több műszakban dolgozókat, hogy épségben hazajussanak. Naprakész adatbázist alakítanak ki a kórházzal, rendelőintézetekkel a rendszeres ellátásra szorulókról, dialízis kezelésre járó betegekről, kismamákról – közölte a Fehérvár24-el Németh Tünde, a védelmi bizottság szóvivője.

A szóvivő elmondta: Lóki Richárd tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy 2012-től egységes rendszerben működik a magyarországi katasztrófavédelem. A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok, a katasztrófavédelmi szervezet részévé váltak költségvetési, képzési, bevetés-irányítási, ellátási és logisztikai szempontból egyaránt. A védelmi igazgatásban változást hoz, hogy januártól a megyei védelmi bizottságokat egy honvédelmi és egy katasztrófavédelmi elnökhelyettes segítsége mellett a megyei kormánymegbízott vezeti.

Németh Tünde hangsúlyozta: az önkormányzat illetékes szakosztálya is megtette a szükséges intézkedéseket. A Polgármesteri Hivatal szociális osztálya felvette a kapcsolatot a helyi szociális hálózat képviselőivel.

A városban a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány továbbra is folyamatosan ellenőrzi a fedél nélkül élőket, és amennyiben szükséges biztosítja ideiglenes elhelyezésüket a bentlakásos intézményekben, az idősek otthonában, illetve a melegedőkben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.