Belföld

A milliárdos amerikai cég Győrben terjeszkedik

Az amerikai Dana Holding bejelentette, hogy új elosztó központot nyit meg Győrben. A győri nyitást egy globális értékesítési hálózat felépítése első lépésének szánják.

Az erőátviteli alkatrészek kínálatában világelső, Ohio államban bejegyzett Dana Holding bejelentette, hogy új elosztó központot nyit meg Győrben. A győri nyitást egy globális értékesítési hálózat felépítése első lépésének szánják.
“Terveink szerint idén 20 százalékkal növeljük eladásainkat” – mondta Roger Wood, a Dana elnök-vezérigazgatója.

A társaság a győri elosztó központhoz hasonló regionális disztribúciós centrumokat tervez létrehozni Mexikóban és Kínában 2012-ben, s ezeket bekapcsolja a DanaMATE.com online rendelési hálózatba.
A Dana Corporation 2005-ben Győrben hozta létre leányvállalatát, amelyet 3 millió forint jegyzett tőkével alapított, de alig több mint egy év múlva csaknem 600 millió forintra növelt, majd euróra váltott, jelenleg 2 647 604 millió euró a jegyzett tőke.

A Dana Hungary Gyártó Kft. főtevékenysége közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása, az alapító amerikai tulajdonos mellé 2006 őszén szállt be a Dana Italia, majd nem egészen egy évvel később a Thermal Products France lépett az amerikaiak helyére.

A magyar cég 2010-es árbevétele 28,335 milliárd forintot tett ki, amihez 1,406 milliárd forint adózott eredményt hoztak össze. Egy évvel korábban 16,9 milliárdos forgalomból 22,1 millió forint eredményt csináltak, még egy évvel korábban pedig 27,25 milliárdos árbevétel nyomán 333 millió forint eredményt könyvelhettek el. A társaság osztalékot egyik évben sem vett ki a magyarországi cégből – írta a hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik