Belföld

Veszélyessé vált a tél

A fagyásos, kihűléses halálesetek megelőzéséhez az emberek segítségét is kéri a rendőrség.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a települési önkormányzatokkal annak érdekében, hogy felmérjék azokat az ingatlanokat, ahol egyedül élő idős ember él. A körzeti megbízottak figyelemmel kísérik a portákat, füstölnek-e a kémények, van-e elég tüzelő, nem szorul-e bárki segítségre- mondta a Fehérvár24-nek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő hozzátette: a városokban a fedél nélküli emberekre figyelnek jobban a közterületi állomány tagjai. Az elfekvő, magatehetetlen embereket haladéktalanul biztonságba helyezik. Ebben az Utcai Segítők tatabányai diszpécserszolgálata, valamint Székesfehérváron, a Krízisközpont segít.

A rendőrség kéri, aki bajba jutott embert, állatot, beavatkozást igénylő helyzetet lát, haladéktalanul jelezze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 107-es, 112-es segélyhívó számain.

Fejér megye rendőri felkészültek nagyobb havazásra is: folyamatosan tartják a kapcsolatot a Meteorológiai Szolgálattal, az Útinform központjával, a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a polgárőr szervezetekkel annak érdekében, hogy ha majd kell, a szükséges segítség mindenhová elérkezzen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik