Belföld

Szegedi iskolások is beneveztek az Osztályfotó versenyre

24.hu
24.hu

2012. 01. 31. 12:23

Az Orczy István Általános Iskola 7. osztályos tanulói is jelentkeztek a Nemzeti Tankönyvkiadó Faebookos Osztályfotó pályázatára.

Osztályfotó versenyre invitálja az általános- és középiskolás tanulókat a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) saját Facebook-oldalán, az akcióval a kiadó a közösségi média és a digitális megoldások tanulást segítő lehetőségeire kívánja felhívni az oktatási intézmények figyelmét.

A hatékony oktatási munkához egyre fontosabb, hogy a tanárok ismerjék azokat az eszközöket és felületeket, amelyeken a diákok a napjaik jelentős részét töltik, ezért hirdeti az osztályfotó versenyt a Facebook közösségi oldalon a kiadó – adta hírül közleményben az NTK.
A versenyre profi, amatőr, komoly és vicces fényképekkel nevezhetnek az osztályok két kategóriában: 1-6. és 7-12. évfolyamosok régi vagy új képeiket tölthetik fel az oldalra, azzal a kitétellel, hogy már elballagott osztályok nem nevezhetnek. Mindkét kategóriában a három legtöbb szavazatot elérő versenyző közösséget jutalmazzák.

Február 15-én éjfélig várják a szervezők a képeket, amelyeket az osztályfotó verseny alkalmazás oldalán lehet feltölteni.
A verseny sikerét jól mutatja, hogy az eddig nevezett fotókra egy hónap alatt már több mint 12 ezer szavazat érkezett és több, mint 14 ezer fővel bővült az NTK Facebook-oldal rajongói tábora.
A tankönyvkiadó versenye egy digitális oktatássorozat része, amely az új média lehetőségeivel és veszélyeivel foglalkozik.

Szegedről eddig csak az Orczy István Általános Iskola 7. osztályos tanulói jelentkeztek a versenyre. Ők eddig 41 szavazatot gyűjtötöttek össze, amivel jelenleg a  középmezőnyben vannak.

Nem hiába szeretnének nyerni, hiszen pénzügyi támogatást kaphatnak az osztálykirándulásukhoz, lamint megnézhetnek egy 3D-s filmet Pesten, valamint egy 30000 forint értékű könyvcsomaghoz is hozzájuthatnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.