Belföld

Lemondott a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke

Kovács Norbert nem az azori-szigeteki buli miatt távozik, holnaptól a megyei kórház fejlesztési igazgatója lesz.

Minderről a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke számolt be keddi sajtótájékoztatóján. Lasztovicza Jenő hangsúlyozta: az alelnök a nagy volumenű európai uniós projekteket vezeti a kórházban. Kovács Norbert képviselőként tagja marad a megyei közgyűlésnek, nem választanak a helyére új, főállású alelnököt, hanem Polgárdi Imre társadalmi alelnökkel viszik tovább a megyei ügyeket.

Lasztovicza hozzátette: Kovács távozásának semmi köze nincs ahhoz, hogy ő is részt vett az Azori-szigeteken az Európai Régiók Közgyűlésén, amelynek kapcsán két jobbikos veszprémi képviselő feljelentést tett. Elmondása szerint Veszprém megyének egyetlen fillérjébe sem került az út, mivel az ottani ellátást a házigazdák biztosították, az utazást pedig a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége finanszírozta, napidíjat pedig nem vett fel Kovács Norbert.

Tizenkét megyei közgyűlési elnök november végén az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre utazott egy konferenciára, a repülőjegyeket a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének fizette, miközben jónéhány helyhatóság filléres gondokkal küszködik. Lapunk részletesen foglalkozott az esettel. Korábbi írásainkat itt és itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik