Belföld

Kicsattan az egészségtől a 108 éves győri Rezső bácsi

Gallai Rezső január 29-én 108. születésnapját ünnepelte, a keddi köszöntésén talán a hosszú élet titka is kiderült.

Kapcsolódó cikkek

Az ország legidősebb férfija Győrben, a Lepke utcai Gondozási Központban él. A születésnapi ünneplésén kiderült, hogy a hosszú élet titka talán a humor lehet, Rezső bácsi ugyanis folyamatos viccelődött az őt köszöntőkkel.

Gallai Rezső Szombathelyen született 1904-ben. 1926-ban költözött Győrbe. Kétszer nősült, mindkét házassága 32 évig tartott, egy fia és egy unokája van. A bácsi fiatalon volt lovászfiú, zsoké, suszterinas, cipész, házmester és újságíró is, de a leghosszabb időt a Vízügyi Igazgatóság dolgozójaként töltötte.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, mennyire örül annak, hogy egy év elteltével újra találkozhatnak és a bácsi még mindig remekül néz ki, s egészségére sincs panasz, mire a születésnapos közölte, éjszakánként azért zsibbad a keze.

A 108 éves Rezső bácsi megosztott egy történetet a jelenlévőkkel, miszerint 32 éves korában “meglátogatta a Kaszás”, akit elhessegetett azzal, hogy a 70 év fölöttiekhez menjen inkább, ők úgyis továbbküldik majd. Ezután pedig feltette a kérdést Simon Róbertnek, Szabadhegy önkormányzati képviselőjének, aki szintén a köszöntők között volt, most már ugyan kihez irányítsa?

Rezső bácsi elárulta, annyit kér minden reggel a Jóistentől, hogy egészséges maradhasson, és ha lehet, majd hirtelen távozhasson el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik