Belföld

Iskolakorszerűsítés Pannonhalmai kistérségben

Korszerűsítik a pannonhalmi általános iskola és az ahhoz tartozó veszprémvarsányi oktatási intézmény épületét 330 millió forintos költségből, európai uniós támogatással.

A fejlesztéshez 300 millió forintot nyert el a Pannonhalmi Többcélú Kistérségi Társulás a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, a fennmaradó rész önerő, amelynek a 40 százalékára az uniós önerőalap nyújt támogatást – mondta Németh Tamás projektgazda az MTI-nek.
Tájékoztatása szerint a pannonhalmi háromszintes iskolaépületet kívül-belül megújítják, annak gépészetét korszerűsítik, a nyílászáróit kicserélik, a villamoshálózatát felújítják és a létesítményt 400 négyzetméteres szárnnyal  bővítik. Az új szárnyban három tantermet alakítanak ki. Veszprémvarsányban ugyancsak felújítják a gépészeti és az elektromos hálózatot. Emellett mindkét intézményt akadálymentessé alakítják át.
A tervek szerint ez év szeptemberében már a megújult iskolában kezdik meg a diákok az új tanévet mindkét településen. A kivitelezői szerződést kedden köti meg a kivitelezővel a kistérségi társulás.

Ajánlott videó