Belföld

Adóinfók elsőkézből

Ingyenes lakossági fórumra várták az érdeklődőket a kereskedelmi és iparkamarába. A téma az adójog- és a nyugdíjrendszer volt.

2008-ban indult el az IGR Jövő a Határtérségben elnevezésű projekt, mely 3 Nyugat-magyarországi megyét és Burgenlandot köti össze. A határon átnyúló együttműködési program egy részeként ingyenes lakossági fórumot tartottak a győri székhelyű kamarában, hogy a munkavállalók minél több jogi és közszolgálati kérdésre választ kaphassanak. A székház Barokk terme január 31-én ismét megtelt élettel, ami nem is csoda hiszen szakértők válaszoltak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, úgymint: kevesebb adót keresünk-e 2012-ben? Lesz-e adójóváírás? Meddig marad az előrehozott öregségi nyugdíj? Vagy, hogy megmarad-e a nők 40 éves nyugdíjkedvezménye? A naprakész információk mellett személyes konzultációra is lehetőségük nyílt a megjelenteknek, az előadók ugyanis a találkozó után tanácsadásra várták az érdeklődőket.

Horváth Csaba, az IGR projekt magyar vezetője szerint nagy igény mutatkozik a rendezvények iránt. Ezért a közeljövőben egy hasonló fórumra invitálják ismét a győrieket, akkor a már kész munka törvénykönyve lesz a téma. „A határon átnyúló projekt egyébként 2014 decemberéig tart, addig az a célunk, hogy minél több tanáccsal segítsük a lakosságot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik