Belföld

Árzuhanás a boltokban! Élsz az akciókkal?

A hideg mínuszokkal esnek az áruházak, butikok árai Győrben is. A kérdés csak az, ki tud élni a kedvezményekkel.

Napok óta tele vannak a kirakatok az árzuhanást hirdető plakátokkal, matricákkal. És valóban, eljött az akciók ideje! 20-50, sőt 70%-os kedvezményt nyújtó poszterek is díszelegnek az üzletek ablakain. Karácsony után viszont kevesen tudnak élni a kiárusítással, hiszen a malacperselyek üresen konganak. Kíváncsiak voltunk a szezon végi boltürítésekkel ki tud lépést tartani, és kinek engedi a pénztárcája, hogy a több ezres nyereséggel élni is tudjon.

Megtehetem?

C. Melinda imád vásárolni, de karácsonykor az összes megtakarítását ajándékokra költötte. „Mint minden nő, én is szeretek shoppingolni, főleg így, mikor akció akciót követ. De sajnálom, hogy a kereskedők erre az időszakra hagyják a „nagy zuhanást”, mert így nem tudok élni a lehetőséggel. Persze egy-két apróságot beszerzek a butikokban, de azt is körültekintően: csak olyan terméket veszek meg, ami a következő évben is jó és divatos lehet.”

Azért a vállalkozók tudják, hogy mikor kell az engedmény hírét szélnek ereszteni. Lassan ugyanis jön a tavaszi kollekció és a téli holmiktól is meg kell szabadulni. A leleményesebbek pedig tudnak játszani az akciókkal. Sz. Anett azt mondja, ő az ünnepekben nem költött sokat. Bár mindenkinek a kedvére valót vett, azért igyekezett spórolni az év eleji kedvezményekre. „Mindig január végén, február elején indul meg a nagy árleszállító hullám, és a tapasztalataim azt mondatják velem, hogy decemberben nem érdemes mindent beszerezni egyszerre. Ehelyett inkább várok néhány hetet, amikor a kiszemelt darabokat akár több ezer forinttal is olcsóbban kaphatom meg.”

Mit nyer a kereskedő?

Van, aki megteheti, és van, aki nem, hogy halmozza az akciós élvezeteket, és bizonyára ilyenkor minden vásárlóban felmerül a kérdés: vajon a kereskedő miből és mennyit enged, na és, hogy ha ennyiért is eltudja adni a portékáit, akkor az eredeti áron micsoda hasznot könyvelhet el…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik