Belföld

Csontig hatoló hideg jön

Rákapcsol a tél: brutális mínuszok, szél, hófúvás. Ez vár ránk jövő héten.

Az időjárás jellegében egyelőre nem várható gyökeres változás, nem úgy a hőmérséklet tekintetében: egyre zordabb napok jönnek ugyanis. Hétfőn alapvetően derűs lesz az idő, felhősődés leginkább csak az Alpokalján valószínű, de említésre méltó csapadék ott sem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -11 fok között alakul, de a havas keleti, északkeleti tájakon -14 fok is lehet. A legmelegebb órákban sem fogunk izzadni: +2 és -3 fok közötti csúcsokra van kilátás.

Kedden marad a jobbára derült, csapadékmentes idő, némi keleti széllel megbolondítva. A leghidegebb órákban -8, -15 fok lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -3 fok között alakul.

Február első napján eleinte sok napsütésben bízhatunk, később viszont masszívabb felhőtakaró éri el térségünket. Csapadék és szél ennek ellenére továbbra sem lesz jellemző, viszont a dermesztő hideg fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -9, -16, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -6 fok között alakul.

A hét második felében is marad a szibériai hideg -20 fokot közelítő éjszakákkal és -4, -9 fokos nappalokkal. Ráadásul péntektől sokfelé várható havazás, sőt a meg-megerősödő északkeleti szélnek köszönhetően hófúvás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik