Belföld

Világcsúcs az etyeki kiállításon

A szombat meghozta az áttörést az etyeki Agrárgépshow-n. Egyetlen napon soha nem látott tömeg jelent meg látogatóként.

Harmadik, zárónapjához ért Fejér megye északi részén fekvő Korda Filmstúdió területén rendezett II. Agrárgépshow. A szervezők az előző két nap tapasztalata után kicsit elvesztve bizakodásukat, szerényebb látogatottságot vártak a szombati napra, ám valami fantasztikus dolog történt: Hajdúböszörménytől Őriszentpéterig, az ország minden részéből látogattak Etyekre emberek. Üzletek köttettek, nagy számban jelentek meg vállalkozó szellemű gazdák, de a kiállítás vásári jellegét mégis a népviseletbe öltözött kisgazdák, alföldi parasztok csenték be az agrár gépek tengerébe. Bizony nem volt ritka, hogy csikós ruhába öltözött hortobágyi legények ostorral pattogtattak a kiállított traktorok tetején.
A 14 órás jelentés szerint több mint tízezer ember vásárolt belépőt szombaton, és még mindig nem fogyott el a belépni vágyók autóinak hosszú sora. A párhuzamosan rendezett budapesti mezőgazdasági kiállításról egyelőre nincsenek adataink, de össze fogjuk hasonlítani a két rendezvényt. Az etyeki show műsor során világcsúcs szagú esemény is történt.

Európa legerősebb emberének tartott Mészáros Csaba pokoli kísérlettel hívta fel több ezer ember előtt a figyelmet: egy 16 tonnás traktort 1 perc 40 másodperc alatt húzta el 23 méterre. A produkción a látogató ezrek torkuk szakadtából, egy emberként buzdították Mészáros Csabát. Ott szurkolt a Bodolai-család is, akik nemcsak jóban, rosszban, de Etyeken is együtt vannak. A fesztivál utcában még mindig koccintgatnak Charlie-val, s bizony nem feltétlenül whiskyvel, hanem inkább magyar pálinkával.
A tervezett kapuzárás 18 órakor lesz, de úgy néz ki, hogy ezt – hasonlóan a tavalyi esztendőhöz – ismét meghosszabbítják, mert a kedv nem akar elfogyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik