Belföld

Őrizetben a soproni gyilkosság gyanúsítottja

Őrizetbe vettek egy 42 éves nőt Sopronban, akit élettársa 67 éves apjának megölésével gyanúsítanak.

A pénteki tragédia gyanúsítottja előbb tagadott, később azonban beismerte tettét – mondta Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szoba-konyhás lakásban együtt élő három ember között rendszeresek voltak a veszekedések. A nem egyszer tettlegességig fajult vitákban szerepet játszott az alkohol – tette hozzá.

A gyilkosság napján is italozott a nő a szomszédban, és amikor hazament, csak az idős férfit találta otthon, aki szidni, becsmérelni kezdte őt. Emiatt a nő dühbe gurult, felkapta a konyhakést, és mellkason szúrta a férfit. Majd a szomszédoktól kért segítséget, mondván, az idős férfit valaki megszúrta, amíg egyedül volt a lakásban. Mire a mentők a helyszínre értek, a férfi meghalt.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetése után el akarta tüntetni a nyomokat, lemosta kést és a szúrás okozta seb bekötésére is kísérletet tett.

A nő ellen már folyik rendőrségi eljárás, tavaly ősszel ugyanis seprűnyéllel verte meg későbbi áldozatát – ismertette a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik