Belföld

Megalakult a megyei Egészségügyi Védelmi Bizottság

24.hu
24.hu

2012. 01. 27. 14:19

A Győr-Moson-Sopron Megyei Egészségügyi Védelmi Bizottság azzal a céllal jött létre, hogy váratlan katasztrófa vagy egészségügyi válsághelyzet esetén gondoskodjon az egészségügyi ellátást igénybe vevők biztonságáról és az ellátást nyújtó egészségügyi intézmények akadálytalan működéséről.

Győr-Moson-Sopron megyében a héten tartotta meg alakuló ülését a megyei egészségügyi védelmi bizottság, melynek elnöke Széles Sándor kormánymegbízott lett. A bizottság tagja dr. Paller Judit megyei tisztifőorvos, dr. Varga Gábor, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet térségi vezetője és Dr. Szele Eszter, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal osztályvezetője.

A bizottság ülésein állandó meghívottként részt vesznek még a megyei gyógyintézet igazgatói, Prof. Dr. Baranyai Tibor, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa, Dr. Négyesi Zsolt, a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa, Dr. Vermes Tamás, a Karolina Kórház és Rendelőintézet főigazgató főorvosa, Dr. Winiczai Zoltán, a Csornai Margit Kórház igazgató főorvosa, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár delegáltjaként Varga Gabriella, valamint az Országos Mentőszolgálat képviseletében Fogarasi Zoltán.

A keddi alakuló ülésen először Dr. Háncs Enikő, a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője tartott rövid tájékoztatást a megyei egészségügyi védelmi bizottság jogszabályban meghatározott feladatairól. Ezt követően a tagok egyhangúlag elfogadták az ügyrend egységes szerkezetbe foglalását. Széles Sándor elnök reményét fejezte ki afelől, hogy az évente egyszer kötelezően megtartandó ülésen kívül nem lesz szükség az egészségügyi válsághelyzet feloldását célzó további ülés összehívására.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nikola Gruevski, Macedonia's prime minister, speaks during the 10th Bloomberg BusinessWeek European Leadership Forum, in London, U.K., on Tuesday, Nov. 23, 2010. The one day conference brings together key speakers from Government, Finance and International companies at City Hall, in London. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.