Belföld

Jön a hideg, készüljünk fel!

24.hu
24.hu

2012. 01. 27. 16:11

A meteorológiai előrejelzések szerint az eddigi enyhébb téli időszakot az elkövetkezendő napokban és hetekben felváltja a zord, hideg, csapadékos téli időjárás.

Csongrád megyében a rendőrkapitányságok felmérték azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek. Ezeket a rendőrök a Polgárőrséggel együttműködve visszatérően, naponta többször is ellenőrzik. Az egyenruhások tájékoztatást adnak azokról lehetőségekről, ahol a hajléktalanok meleg ételhez juthatnak, valamint az éjszakát és a nappalt biztonságban eltölthetik. Amennyiben olyan fedél nélkülivel találkoznak, akinek élete, testi épsége veszélyben van, értesítik a mentőszolgálatot, valamint az ellátást nyújtó szerveket. Az egyenruhások ilyenkor fokozottan ellenőrzik a tanyavilágot is, ahol elsősorban a magányosan, egyedül élő idős embereket keresik fel. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy amennyiben olyan személyről van tudomása, akit a kihűlés veszélye fenyeget, hívják a 107-es segélyhívót.

A rendőrség egyben felhívja a figyelmet a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra. Tartósan fagypont alatti hőmérséklet következtében a közutak már nemcsak a hajnali, illetve a reggeli órákban jegesek, hanem gyakran egész nap. Ajánlott a járművek téli gumival történő ellátása. Javasoljuk továbbá, hogy szakemberrel ellenőriztessék a hűtővíz fagyáspontját, a gépjármű műszaki állapotát. Ne induljanak útnak lefagyott szélvédővel, várják meg, amíg a jég leolvad. Hosszú út előtt meleg ruházatot, illetve forró teát készítsenek elő. A csúszós, jeges utak miatt a féktávolság nagyobb a megszokottnál, ezért érdemes hosszabb követési távolságot tartani. A sebesség megválasztásánál szintén legyenek figyelemmel a megnövekedett féktávolságra. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.