Belföld

Ifjítják a fákat, cserjéket Fehérváron

Idén az enyhe tél miatt korábban kezdték a metszést a kertészek, hogy még a vegetációs időszak kezdete előtt befejezzék a munkát.

Már dolgoznak a városban a kertészek, megkezdődött a sövények, bokrok metszése. Jelenleg a cserjék vannak soron. Az esetek háromnegyede fenntartó, negyede ifjító metszés. Az elöregedett és beteg növényi részek eltávolítása mellett különös figyelmet fordítanak a szakemberek a sövények egyöntetű képének kialakítására, a városképbe nem illő gyomfák eltávolítására és a körforgalmakban az elöregedett cserjék visszametszésére–adta hírül pénteken a szekesfehervar.hu.

Mielőtt az emberek barbárságtól tartanának Fóris Anna városi kertész elmondja: ezek nélkül a munkák nélkül a város zöldfelületei fokozatosan elburjánoznának.

A különféle lombhullató és virágzó díszcserjéknél különösen fontos a szakszerű, kellő időben elvégzett metszés, különben gyérebben virágoznak, lassul a növekedésük és a lombozatuk is kevésbé lesz látványos – hangsúlyozza Varga Katalin városi kertész.

Az olyan korán virágzó díszcserjéket, mint a babarózsa, vagy az aranyeső, téli lonc, majd az elvirágzás után metszik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik