Belföld

Az Audi az „Év Befektetője”

Összesen 900 millió eurót fektet magyarországi gyártókapacitásainak bővítésébe 2013-ig az Audi Hungária Motor Kft. A győri cég képviselőinek átadták az "Év Befektetője" díjat.

Dr. Johannes Roscheck, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója Dr. Cséfalvay Zoltántól, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárától és Dobos Erzsébettől, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökétől vette át a díjat január 26-án este a Parlamentben.
A vállalat Magyarország „legnagyobb volumenű bővítését” valósította meg 2011-ben. A présüzem építéséről, mint az új járműgyárhoz tartozó pótlólagos beruházásról 2011 elején született döntés, amellyel a cég 300 új munkahelyet teremt. A győri vállalat 2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő autógyárrá bővül: a karosszériagyár, a lakkozóüzem és a járműszerelde mellett egy présüzem is épül.
Az Audi Hungaria a gyárbővítéssel összesen több mint 900 millió eurós beruházást valósít meg és 2 100 új munkahelyet teremt, ebből 300-at az új présüzemben. A vállalat 1993-as alapítása óta 2011 végéig több mint 4 milliárd eurót fordított győri gyárának fejlesztésére.
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Külgazdasági Hivatal javaslatára minden évben azokat a vállalatokat jutalmazza, akik a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik