Belföld

Új csarnokot építenek a kiállításoknak

Mai napon megnyitotta Szépe Ferenc, a Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági Főosztály vezetője a 2. Agrárgépshow Mezőgazdasági Eszköz- és Gépkiállítást Etyeken, a Korda Filmstúdióban.

Délután három óráig valamivel több mint háromezren látogatták a kiállítást az eladott jegyek alapján. 16 ezer 500 négyzetméteren állítottak ki idén, a tavalyi 12 ezerrel szemben. A tavalyival szemben lényegesen szellősebb a látogatók tere Etyeken, hiszen a Korda Filmstúdió valamennyi stúdióját és szabadtéri díszletét megnyitotta a látogatók előtt.
A fesztivál utcában pedig hosszan kígyózik a kínálatok sora a kenyérlángostól kezdve, a birkapörkölteken, kolbászokon, töltöttkáposztákon át, a nyíltkemencékben sütött ökrön és kenyéren keresztül, ami igazi vidéki hangulatot kölcsönöz, amerikai díszletekkel megspékelve.
A megnyitó szenzációja Somkuti András, a filmstúdió vezérigazgató-helyettesének bejelentése volt, hogy egy új csarnokot kívánnak építeni, amiben alternatív kiállítóközpontot üzemeltetnének multifunkcionális jelleggel, mert a jövőben még kulturáltabban, még nagyobb méretekben adnak helyet az Agrárgépshow-nak, illetve további mezőgazdasági kiállításoknak. Ezzel az új csarnokkal Magyarország egy hatalmas vidéki kiállításkomplexuma valósul meg, hiszen az eddig használt csarnokot is a kiállítások rendelkezésére bocsátják az új mellett.
Mint minden kiállításon, az etyekin is kiosztották az első napon a díjakat. Az IKR kapta a fődíjat, a Väderstad érdemelte a kiállítás különdíját, míg az Amazonen-Werke nívódíjas lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik