Belföld

Program a pártfogói felügyelet alatt állókért

P. Horváth Ágnes

2012. 01. 26. 17:05

Uniós támogatással a büntetett előéletűek társadalmi integrációját segítik

A pártfogói felügyelet alatt állók társadalmi integrációját segítő program kezdődött Fejér megyében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában. A projektindító rendezvényt Székesfehérváron tartották csütörtökön.

A Vissza a jövőbe! Pártfogoltak társadalmi integrációját segítő program Fejér megyében elnevezésű projekt konzorciumi formában, együttműködő partnerek támogatásával valósul meg.

A konzorcium vezetője a SZITI Szociális Egyesület, tagja a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány, együttműködő partnerként pedig a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, valamint munkaügyi központja és a székesfehérvári önkormányzat kapcsolódott be a programba.

Domokos Tamás, a SZITI Szociális Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta: a projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán elnyert 44 millió forint felhasználásával valósul meg.

A 18 hónapig – 3-6-9 hónapos időszakokban – tartó programba az igazságügyi szolgálat munkatársai által kiválasztott hatvan pártfogoltat vontak be. Ez a Fejér megyében pártfogói felügyelet alatt állók mintegy tíz százaléka.   
Mielőbbi és minél hatékonyabb társadalmi integrációjukat és azzal a bűnismétlés veszélyének csökkentését különböző szakmai szolgáltatásokkal segítik.

Egyebek között egyéni képzéseket tartanak, ha szükséges, lakhatási támogatást nyújtanak számukra, segítik szabadidejük hasznos eltöltését, továbbá az önkéntes munkavégzésbe való bekapcsolódásukat.    
A szolgáltatásokhoz az együttműködő partnerek adnak szakmai segítséget.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere az MTI-nek elmondta: a városi önkormányzat azért csatlakozott a programhoz, hogy a pártfogoltak segítéséről “ne csak beszéljünk, hanem a város szakembereinek közreműködése révén, tettekkel is támogassuk őket”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Győr, 2017. szeptember 8.
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Öngyilkos akciót hirdetett a Tesco?

WASHINGTON, DC - AUGUST 01: (AFP OUT) U.S. President Donald Trump listens during a meeting with inner city pastors in the Cabinet Room of the White House on August 1, 2018 in Washington, DC. (Photo by Oliver Contreras - Pool/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.