Belföld

Nevezz el egy utcát!

A januári közgyűlésen, azaz 27-én pénteken kiderülhet milyen új utcanevekkel gazdagodik Győr. Ha tehetné, Ön milyen elnevezést adnak a köztereknek?

Borkai Zsolt, polgármester terjesztette a közgyűlés elé azt a kérelmet, melyben négy városrész eddig anonim részeit nevesítenék. Szabadhegyen a Banai úti kertekben lévő szakasz kaphat elnevezést, ezt a területet a jövőben Somfa utcaként lelheti fel a GPS. Gyirmóton a nemrégiben elhunyt nótaénekesről, Győri-Szabó Józsefről anyakönyveznének egy részt, Bácsán pedig Gyékényes köz néven találkozhatunk majd új bejegyzéssel a térképeken. Kicsit távolabb, Révfaluban a Kócsag és a Tutajos utca kereszteződésénél álló közterület, az ott építkezők és a helyi képviselők egyöntetű véleménye alapján, Kormorán utca lehet a jövőben.

A Győr24 most arra volt kíváncsi, hogy az olvasók kiről vagy miről neveznének el eddig névtelen utakat. Nos, rövid körkérdésünk során találkoztunk Orbán Viktor, Jimi Hendrix, a napokban elhunyt Mary Zsuzsi nevével is, de volt aki inkább egy fűszernövényről nevezne el közteret, mintsem egy ismert személyről. A megkérdezettek többsége úgy nyilatkozott, hogy erről kicsit komolyabban el kellene gondolkodnia, hiszen mégiscsak egy utcanévről van szó. Természetesen várjuk továbbra is hozzászólásaikat, hogy Önök milyen megnevezéssel lennének elégedettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik