Belföld

Idősek és fiatalok is örömmel állatbarátkoznak

A 2012-es Orpheus Állatvédő Egyesület örömszerző állatbarát kiadványaiból az ország apraja - nagyja ingyenesen részesülhet.

Iskolák, intézmények, közösségek részére több mint kétszázezer példányban osztott az egyesület 2012-es fali és kártyanaptárt, képeslapot, matricát, kitűzőt, és egyéb – a felelős állattartást, tudatos környezetkezelést segítő – kiadványt. Az Emeltszintű Idősek Otthonának száz lakóját egy hosszabb távú “Menjünk együtt” együttműködési program keretén belül látogatták meg az állatvédő szervezet önkéntesei, melyet Szeged Város 2011-es Idősügyi kerete is támogatott.

A kiadványosztás mellett 2011/2012-ben állatsimogató, állatbarát játékok (állathangok a környezetünkben, barkóba, memóriajáték) is szerepelnek.

A “Menjünk együtt – Környezettudatos szemléletet erősítő, közösségépítő program szervezése idősek és fiatalok számára” program hasznos, örömet szerez, tudást épít, a felelős környezetkezelést és az állatbarát mindennapokat is segíti. Ingyenes kiadványokra vágyók vagy a programokon önkéntesen részt venni szándékozók a lehetőségről bővebben a www.zug.hu – Állatbarát Web Kuckóban szerezhetnek információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik