Belföld

Hivatalosan is átadták a 130 milliós beruházást

Bár már hetek óta birtokba vették az arra közlekedők a győri Móricz Zsigmond rakpartot és a Kossuth-hidat, a hivatalos átadásra csak január 26-án került sor.

Csütörtök délután dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, és Prédl Antal, az útkezelő szervezet intézményvezetőjének részvételével adták át hivatalosan is a forgalomnak a Móricz Zsigmond rakpartot és a Kossuth-hidat. Igaz, az említett szakasz már jóval előbb, még decemberben elkészült, és azóta is zökkenőmentesen közlekednek rajta a négykerekűek, a kétkerekűek, és a gyalogosok. A fejlesztés kivitelezését még 2011 májusában kezdték meg a szakemberek, a beruházás nem titkolt célja pedig az volt, hogy kiszorítsák a pöfögő autósokat a történelmi belvárosból. Ez volt az egyik alappillére a városi közlekedést is megreformáló projektnek. Az elmúlt hónapokban 2000 tonna aszfaltot, 13 tonna acélszerkezetet építettek be, de 54 modern kandeláber is helyet kapott a területen.

A győriek részéről természetesen már számos aggály megfogalmazódott. Például az, hogy veszélyes erre a kerékpáros közlekedés, na és persze ami a legfontosabb, hogy mi lesz árvíz idején. Mert mint ismeretes a rakpart ártéri terület, így könnyen megeshet, hogy egy komolyabb esőzéses időszak után kerülhetnek az egyébként erre járók. Prédl Antal szerint viszont nincs ok az aggodalomra, hiszen elöntés esetén a Jedlik-híd segítségével biztosított a belváros körüljárhatósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik