Belföld

Kitiltás Kiss-Rigóék fociakadémiáján

24.hu
24.hu

2012. 01. 25. 09:39

Indoklás nélkül tiltották ki id. Csepregi György labdarúgóedzőt a Gyulán működő Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiáról.

Az intézkedést nem dokumentálták, így az is csak vélelmezhető, hogy a döntést Adem Kapics, az akadémia vezetője hozta meg. Csepregi szerint személyes bosszúról van szó.

“Számomra érthetetlen, hogy egy olyan intézményben, ahol naponta edzéseket, hétvégén pedig bajnoki és edzőmérkőzések sokaságát rendezik meg, ahova mindenki bejárhat, oda én nem mehetek be. Velem sem okot, sem indokot nem közöltek, sőt írásba sem adták az erről szóló döntést. Legfeljebb csak vélelmezni tudom, hogy a döntést Adem Kapics, a gyulai katolikus futballakadémia új vezetője hozta meg. A hírt egy beosztottja közölte velem” – mondta a narancs.hu-nak id. Csepregi György. A mesternek „B” licences edzői végzettsége van, az elmúlt 22 évben helyi futballistagenerációk sorát nevelte fel.

A korábban a harmadosztályú Gyulai Termál FC-nél dolgozó szakembert pénzhiányra hivatkozva menesztették, még 2010 őszén. Több mint két évtizedes edzői múltjával nehezen emésztette meg a történteket. Sorsa akkor látszott jobbra fordulni, amikor 2011 februárjától szóbeli megállapodást kötött Baranya Istvánnal, a békési fürdővárosban működő Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia akkori sportigazgatójával. Feladata az előkészítő csoport megszervezése volt. A szóbeli megállapodásból azonban nem lett írás. 

A futballedző 2011. december elejéig edzésekre és mérkőzésekre járt Gyulán, a városi csapat utánpótlás-korosztályához, valamint a Grosics Futballakadémiára. Aztán december elején az akadémia egyik alkalmazottja közölte vele, hogy „még egyszer meg ne lássa itt”, s nyomatékkal hozzátette: „Többé be ne tegye ide a lábát!” Indok ezúttal sem volt. A lehetséges okokról id. Csepregi úgy vélekedik: mindez annak tudható be, hogy időközben változás történt a gyulai futballközpont élén. Baranya István helyett immár Adem Kapics, a FTC egykori labdarúgója, a Szeged 2011 focicsapatának sportigazgatója lett az új főnök Gyulán. A másodosztályú Szegedtől ugyanis nemrégiben a Fradihoz szerződött a 18 éves, nagy karrier előtt álló Batik Bence, akinek épp ifj. Csepregi a menedzsere. Id. Csepregi nem tud más okot elképzelni, mint hogy erre adott válaszként, megfogalmazása szerint, bosszúból tiltotta ki őt Adem Kapics a gyulai futballakadémiáról.

A narancs.hu szeretett volna rákérdezni az érintettnél, ezért az elmúlt hetekben közel tucatszor kereste Adem Kapicsot. Tavaly decemberben sikerült beszélniük a szlovén származású szakemberrel, azonban mihelyt megtudta, miről van szó, személyes találkozót javasolt, ahol tolmács lett volna segítségükre. Azóta – a megbeszéltek szerint – többször keresték, de hívásaikra éppúgy nem reagált, mint hangpostáján hagyott üzenetekre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.